FRI FRAGT PÅ ALLE ORDRER OVER 299 KR // 365 dages fuld returret
×

Hvordan det hele startede...

hvordan det hele startede

Velkommen til IGENs første blogindlæg! Det er vores ambition at give dig en masse klimavenlig inspiration, og vi vil selvfølgelig meget gerne høre fra dig, hvis du har ønsker til, hvad vi skal sætte fokus på. I første omgang tænkte vi dog, at det var passende at starte helt fra begyndelsen – nemlig med selve opstarten af IGEN. Hele IGENs eksistensberettigelse kommer fra et ønske om at minimere skrald, engangsprodukter og i stedet bruge vores ting igen og igen. Selvom vi hører meget om bæredygtighed, er det jo først for nylig, at interessen rent faktisk har vokset sig stor for emnet. Det betyder også, at mange først nu er ved at blive mere bevidste om miljøvenligt forbrug – vores gæt er, at du sikkert har været det længe – men hvordan startede det hele egentlig for IGENs grundlægger Louise Bjerre?

Vi har stillet hende et par hurtige spørgsmål om hendes rejse fra storforbruger af tasker til Klimatosse og iværksætter.

Hvordan blev du bevidst om vigtigheden af at passe bedre på kloden og klimaet?

Europa-Parlamentsvalget i foråret 2019 var virkelig en øjenåbner for mig. Jeg interesserer mig en del for politik, og derfor overraskede det mig, hvor lidt jeg egentlig vidste om klimapolitik. Jeg følte mig simpelthen overhalet inden om – og den følelse kan jeg virkelig ikke lide.

 Jeg besluttede mig derfor for at sætte mig mere ind i sagerne og aktivt opsøge viden selv. Ud af det voksede min ”Klimatosse”-serie på YouTube, som grundlæggende dokumenterer min egen rejse fra mere eller mindre uvidende til (mere) miljøbevidst forbruger. Især mængden af skrald og engangsprodukter chokerede mig, så der lagde jeg meget mit fokus.

 I starten var jeg ikke helt sikker på, hvad Klimatosse-serien egentlig skulle bidrage med, men det gik hurtigt op for mig, at jeg gerne ville slå et slag for, at vi som forbrugere skal blive bedre til at slå hjernen til når vi handler og konstant udfordre os selv – uden at gå på kompromis med livskvaliteten.

 

I starten var jeg ikke helt sikker på, hvad Klimatosse-serien egentlig skulle bidrage med, men det gik hurtigt op for mig, at jeg gerne ville slå et slag for, at vi som forbrugere skal blive bedre til at slå hjernen til når vi handler og konstant udfordre os selv – uden at gå på kompromis med livskvaliteten. 

Hvad betyder klimavenligt forbrug for dig?

Klimavenligt forbrug betyder for mig omtanke. Du kan ikke ændre på dårlige vaner eller forbrugsmønstre uden først at være bevidst om dem. Derfor er det vigtigt at slå hjernen til – og man kan sagtens starte i det små. For mig begyndte det med at droppe at købe så mange trendbaserede ting. Jeg blev enig med mig selv om, at jeg ikke har brug for et par bukser, som måske kun er ”cool” et par måneder. Jeg satte også mig forbrug ned generelt.

Jeg tror det er vigtigere at man er realist og tager det stille og roligt, end at man bliver helt overvældet og ender med at give op. Jeg bliver selv klogere hver dag, og det skal nok gøre en forskel på sigt.

Hvad gør du selv i hverdagene for at leve mere klimavenligt?

Som nævnt tidligere blev jeg ret besat af skrald og engangsprodukter, da jeg først begyndte at interessere mig for bæredygtighed. Det betyder, at jeg er gået hen og blevet ret fanatisk med at sortere skrald – der er simpelthen ikke den plastikdims der er for lille til at ryge i den rigtige container!

Jeg tænker også mere i sæsonvarer, når jeg køber ind; har jeg virkelig brug for jordbær i januar? Jeg prøver også at bekæmpe madspild noget mere ved at planlægge indkøb bedre og opsøger generelt virksomheder som har en grønnere profil.

Mit vigtigste bidrag til bæredygtighed synes jeg dog er gennem mine sociale medier: her har jeg virkelig mulighed for at italesætte emnet og udfordre vores bevidsthed i hverdagen. Her føler jeg, at jeg kan gøre en konkret forskel – man kan nemlig hurtigt føle sig lille og ubetydelig i klimasammenhæng, synes jeg. 

Hvad er dine bedste tips til folk, som gerne vil have mere bæredygtighed ind i hverdagen, men måske er lidt i tvivl om, hvor de skal starte?

Start med at høste de lavt hængende frugter! Hvor kan du allerede i dag gøre noget, som gør dig mere bæredygtig end du var i går? Et eksempel kunne være at skifte plastiksugerørene ud med nogle genbrugelige af glas eller bambus, for eksempel. De kan bruges igen og igen, og du undgår derfor unødig miljøpåvirkning. Husk dog, at hvis du har plastiksugerør derhjemme, skal du ikke købe genbrugelige før du har brugt dem op – det er nemlig heller ikke bæredygtigt.

Derudover synes jeg, det er et godt sted at starte med at være mere informationssøgende omkring emnet: tal med din omgangskreds om det. Måske de selv har en masse gode tips i ærmet til nemme ting i hverdagen man kan ændre. Snebolden kommer hurtigt til at rulle derfra, og før du har set dig om, har du ændret en masse småting i hverdagen, som løber op i det store billede!

Vil du også i gang med at leve mere bæredygtigt allerede i dag? Så har vi en masse skønne produkter hos IGEN som hjælper dig med at gøre en forskel.

Knus

Ældre opslag
Nyere opslag

171 kommentarer

 • Opslået i speepsy

  levitra generico prezzo

 • Opslået i Danielhaf

  Best dating site: https://tinyurl.com/z5s523s2

  phmWdJLUVNG7bSidJjZTt8GQA4fqlrAp

 • Opslået i Danielhaf

  Best dating site: https://tinyurl.com/mbsf2vay

  WanLEvoZJ6k9suQTxGvzYiIsCxAiYc1n

 • Opslået i qifunupowix

  http://slkjfdf.net/ – Apupotufi Iloicuyi ddv.ffng.igen.dk.qlf.gj http://slkjfdf.net/

 • Opslået i emuvawaro

  http://slkjfdf.net/ – Uvralah Etiiraf ybq.enpa.igen.dk.hvl.hk http://slkjfdf.net/

Indsend en kommentar

Vi bruger cookies for at forbedre din brugeroplevelse.

Jeg accepterer
×

Mest populære

SHOPPER // BLÅ

249,95 kr

SHOPPER // BRUN

249,95 kr

MINI SHOPPER // BRUN

249,95 kr