Hos IGEN er vi vilde med dette hyggelige alternativ til de klassiske kanelsnegle. Vi har nemlig bagt et lækkert og snasket kanelbrød med kardemomme, som smager himmelsk! Brydebrødet, også kendt som monkeybread, er nemt at bage, og hyggeligt at brække de luftige, bløde og søde kugler af.
Dette svampede pull-apart kanelbrød, vil helt sikkert glæde både dig og dine nærmeste, og er perfekt til både fødselsdage og hyggelige morgen-, eftermiddag- og aftenstunder.
Opskrift til ca. 6 personer
Ingredienser:
25 g smør
2,5 dl mælk
25 g gær
25 g sukker
1 tsk salt
2 tsk stødt kardemomme
Remonce:
125 g smør
150 g brun farin
2 tsk stødt kanel
Sådan gør du:
Dejen:
Smelt smør i en gryde sammen med mælken. Rør derefter gæren ud i blandingen, når den er lunken. Hæld blandingen i en skål og rør derefter de tørre indgredienser i. Dejen kan æltes på røremaskine eller i hånden. Tilsæt ekstra mel efter behov. Dejen skal være tilpas fugtig, men stadig håndterbar. Dæk skålen med din
hørserviet fra IGEN, og lad dejen hæve til dobbelt størrelse i ca. 1 time.
Remonce:
Når dejen er færdighævet kan du nu forberede remoncen. Smelt her smør, brun farin og kanel til en flydende masse.
Sådan samler du brødet:
Del nu dejen i fire dele, og hvert stykke yderligere i 16 dele. Tril alle dele til små kugler, og dyp derefter hver kugle i remoncen. Stabel derefter kuglerne i en smurt kageform. Vi bruger her en springform. Hæld det resterende remonce over det samlede brød. Lad brødet efterhæve under en
hørserviet til dobbelt størrelse ca. 1 time.
Bagning og tilberedning:
Efter hævning skal brødet bages i midten af ovnen ved 200 grader alm. oven i ca. 40 minutter. Lad det færdige brød køle en smule af og nyd brødet lunt. Ønsker du at gemme brødet til en anden dag, kan det let fryses ned.