FRI FRAGT PÅ ALLE ORDRER OVER 299 KR // 365 dages fuld returret
×

MILANO GUIDE

Milano er en fantastisk by, der byder på en kombination af Italiens klassiske charme og kultur. En rigtig storby, der er særligt kendt for deres mad-, fodbold- og teaterkultur, samt byens ikoniske bygninger, museer og shoppingmuligheder. 

Milano er en by du skal besøge, hvis du gerne vil på storbysferie med god mad, vin og kaffe - og hvis du elsker at vandre i små hyggelige gader. Jeg har været i Milano af flere omgange og har selv italienske rødder. Derfor får du mine absolut bedste tips til byen, så du kan forberede dig bedst muligt hjemmefra! Byen er perfekt at besøge i en forlænget weekend. På den måde kan du både nå at se alle seværdighederne, opleve bylivet og shoppe lidt nyt til garderoben.

Pak din tote-bag, et par gode sko og husk at medbring din IGEN drikkeflaske, så den kan holde dit vand koldt, når du går rundt i de varme gader. Om sommeren passerer temperaturen gerne de 35+ grader. Se drikkeflasken her: 


HER FÅR DU MINE BEDSTE TIPS

HVOR SKAL DU SPISE?

Italien er kendt for deres fantastiske salte køkken med favoritter som pizza, pasta og antipasti. I Milano kan du naturligvis finde et bredt udvalg af de klassiske retter, men der er bestemt også begyndt af komme mange små steder, der serverer sushi, amerikansk, kinesisk m.m., hvis du bliver træt af at leve af pizza. Disse finder du nemt på egen hånd, så mine anbefalinger kommer til de steder, hvor italienerne selv spiser deres pizza.

SPONTINI

Ligner umiddelbart et dårligt amerikansk pizzasted, hvor dejen er for tyk og hvor der er eksperimenteret for meget med smagskombinationerne, men jeg kan love dig for at pizzaerne smager fantastisk! Spontini er et rigtigt frokost sted, hvor du hurtigt kan købe et pizza slice for 5 euro. Pizzaen er en rigtig foccaciapizza med en god højde, så du er mæt på 1-3 stykker. Italierne kommer her selv og der er ofte lang kø ude foran. Besøg restauranten, hvis du mangler et lækket måltid midt i din shopping og hurtigt skal videre igen.

DEL PONTE 

En klassisk italiensk restaurant med god pizza, pasta og risotto. Disse pizzaerne er de typiske Napolienske med en tynd bund, krydret fyld og bagt i stenovn. Du finder et bredt udvalg af alle de klassiske favoritter og er du ikke til gluten serverer restauranten også retter med kød og fisk. Her får du store portioner til rimelige priser, så kom godt sulten!

ANTICO VINAIO

Serverer fyldte foccacia til renden - et alternativ til pizza, men i samme kategori. Endnu et fantastisk sted at spise din frokost eller købe dem som takeaway og sætte dig et sted i solen. Disse foccacia smager himmelsk og er virkelig en favorit blandt italienerne dernede. Dette er et sted jeg besøger hver gang! Forvent dog at du kommer til at stå i kø ude foran sammen med resten af Milano.

LA VECCHIA LATTERIA 

En vegetarisk restaurant i meget autentiske omgivelser. La Vecchia Latteria er en lille perle, som vi opdagede helt tilfældigt. Restauranten er nemlig en smule skjult og ligger på en lille sidegade til en større vej. Et generelt tip er at gå efter de restauranter, som ser små og kedelige ud udefra, da det oftest er dem, hvor maden smager bedst. Her nød vi et glas god vin og smagte på et stort udvalg af vegetarisk antipasti. (Se restauranten nedenfor)

NAVIGLI

Er et område fyldt med lækre restauranter, barer og liv. Navigli er kendetegnet ved floden, der løber igennem gaderne og kan sammenlignes med danske Nyhavn. Her kan du spise lidt af hvert, men området er særlig kendt for at lave antipasti, aperitivo og apecena. Har du ikke stiftet bekendtskab med disse ord tidligere, så er der tale om en masse forskellige små retter, som egentlig var nogle man i gamle dage spiste inden den rigtige middag. I dag er serveringerne dog så store at de fleste spiser det som middagen i sig selv.

Hvor skal du shoppe?

Milano byder på mange shopping muligheder, og man kan virkelig mærke at byen er en af de store modebyer i verden. Der er derfor både et bredt udvalg af de populære high-street mærker, mindre ukendte butikker, markeder og luksuriøse mærkevarer forretninger.

VIA TORINO

Er en gade fyldt med high-street butikker, som vi kender det fra Strøget herhjemme. Gaden er flere kilometer lang og går fra Milano's domkirke og hen mod Navigli. Husk at medbringe din tote-bag, så du har hænderne frie til alt din shopping! Se den her

CORSO BUENOS AIRES

En anden gade med high-street mærker, der minder meget om Via Torino. Det er derfor nogenlunde de samme butikker, som du finder på begge disse gader, men de ligger forskellige steder i Milano. Jeg vil derfor anbefale dig at du blot vælger den, som ligger tættest på dit hotel - med mindre at du alligevel kommer forbi, når du skal besøge den kendte domkirke.

GALLERIA VITTORIO EMANUELE

En lille overdækket gade med kun luksuriøse mærker som Louis Vuitton, Prada, Chanel, Christian Dior, Fendi m.m. Gaden ligger lige ved domkirken og omfavner alle de mest eksklusive destinationer i Milano. Det er også her at du kan bo på nogle af de kendte femstjernede hoteller og drikke aperol i shoppepausen med udsigt over domkirken.

CORSO VENEZIA

Et af Milanos mest eksklusive og elegante veje udover Galleria Vittorio Emanuele, som er beskrevet ovenfor. Her kan du også shoppe mærkevarer og nyde en cappuccino i solen.

HVAD SKAL DU SE?

DUOMO

Som nævnt tidligere, så kan du ikke være i Milano uden at besøge den anerkendte domkirke Duomo. Et fuldstændig imponerende arkitektonisk syn. Duomo di Milano er en af de største katolske kirker i verden og kan huse op til 40.000 besøgende ad gangen. Den er både smuk at se udefra, men bestemt også værd at se indefra. Domkirken er et fantastisk stykke håndværk, der virkelig fortæller en stor del af Italiens historie.

TEATRO ALLA SCALA

Er et af de mest berømte og førende operahuse i verden. Bygningen er enorm smuk udefra, så gå en tur forbi teatret og oplev stemningen og arkitekturen. Har i tid en aften kan i også bestille billetter til en forestilling, så i virkelig kan opleve teatret på førstehånd. 

GALLERIA VITTORIO EMANUELE

Selvom du ikke er til shopping af luksuriøse mærker, så er galleriet stadig et besøg værd! Faktisk er gaden så kendt, at den er blevet en seværdighed i sig selv og et vartegn for byen. Her myldrer der altid med mange mennesker og massevis af liv. Arkaden er overdækket med glas og har en helt særlig konstruktion, der er meget smuk og elegant. Galleria er fire etager høj og står du i midten har du mulighed for at betragte den enorme størrelse. Der er rig mulighed for at opleve og fotografere de fantastiske marmordetaljer, malede fresker og flisegulve. Dertil kan du se våbenskjoldene for Milano, Firenze, Rom og Torino i de fire mosaikker, der udsmykker gulvet midt i galleriet. 

Det var mine tips til Milano. Jeg håber, at du har fået lidt inspiration!

Ældre opslag
Nyere opslag

Indsend en kommentar

Vi bruger cookies for at forbedre din brugeroplevelse.

Jeg accepterer
×

Mest populære

SHOPPER // BLÅ

249,95 kr

SHOPPER // BRUN

249,95 kr

MINI SHOPPER // BRUN

249,95 kr