FRI FRAGT PÅ ALLE ORDRER OVER 399 KR // 365 dages fuld returret
×

IGEN's juleboller

Julen nærmer sig, og derfor har Team IGEN været i køkkenet for at bage lækre og bløde juleboller. Bollerne er indbegrebet af julesmag og hygge - og køkkenet dufter himmelsk af appelsin og julekrydderier allerede få minutter efter julebollerne er i ovnen🎄
 
Ingredienser:
1,5 dl mælk
25 g gær
1 æg
500-550 g hvedemel
100 g blødt smør
50 g flormelis
1 økologisk appelsin (1 dl appelsinsaft og 1 spsk. revet appelsinskal)
2 tsk stødt kardemomme
1/2 tsk salt
1 tsk stødt kanel
100 g mørk chokolade
 
Sådan gør du:
Opvarm mælken i en gryde til den er fingervarm. Held den derefter i en skål sammen med appelsinskal og saft. Oplæs gæren heri og tilføj den stødte kardemomme og kanel. Tilsæt et æg og derefter hvedemel, flormelis og salt lidt efter lidt. Ælt dejen grundigt og tilføj herefter det bløde smør. Ælt indtil dejen slipper skålens kant. Hak chokoladen og tilføj indtil den er fordelt jævnligt i dejen. Lad dejen hæve lunt under din IGEN hørserviet i ca. 45 minutter, til den har dobbelt størrelse.
 
Bagning og tilberedning:
Kom dejen ud på et meletdrysset bord og del den i ca. 12 stykker. Fold dejen til boller og læg dem på en bradepande. Læg din serviet eller et viskestykke over bollerne og lad dem efterhæve i yderligere 30 min. Imens tændes ovnen på 200 grader varmluft. Efter hævning kan du evt. pensle dine boller med mælk eller æg for en gylden overflade. Bag bollerne i den varme ovn i 10-15 minutter til de er gyldne.  Spis bollerne som de er, eller server dem lune med smør🧈
 
 
 
Ældre opslag
Nyere opslag

Indsend en kommentar

Vi bruger cookies for at forbedre din brugeroplevelse.

Jeg accepterer
×

Mest populære

MAKEUP RONDELLER

129,95 kr

SHOPPER // BLÅ

249,95 kr

SHOPPER // BRUN

249,95 kr