FRI FRAGT PÅ ALLE ORDRER OVER 299 KR // 365 dages fuld returret
×

ANSVARLIGHED

VISION

Hos IGEN ønsker vi at bidrage til at skabe mere gennemsigtighed og højere bevidsthed om, hvad og hvor vi køber. Selvom IGEN stadig er en ny virksomhed, har vi ambitioner om at blive ved med at vokse med det ansvar, det indebærer at være producent af nye produkter og løbende bruge ny viden til at udvikle os i en ansvarlig retning. For os er bæredygtighed en rejse - en kontinuerlig indsats snarere end en destination.

VORES INDSATS

Produktion af varer vil altid have en miljøpåvirkning - derfor er vores mål altid at undersøge, hvordan vi gennem vores produktion kan nedbringe påvirkningen til et minimum. Derfor arbejder vi konstant på at minimere vores påvirkning gennem alle aspekter af vores arbejde - lige fra designidé til produktion og til at produkterne lander hos kunden. Vi sigter altid mod at skabe produkter, der opfylder behov, frem for at skabe dem. Derfor sker vores produktudvikling oftest i samarbejde med vores community. Det er vigtigt for os, at produkterne både betyder noget for dem, der bruger dem, og for os, der laver dem.

Vores mål er derfor at skabe tidløse produkter, som (forhåbentligt) aldrig vil gå af mode, lavet af materialer af høj kvalitet, der kræver minimal vedligeholdelse, så du kan elske dit produkt igen og igen i mange år frem.

Vi arbejder konstant på at forbedre vores påvirkning, for vi ved, at ingen er perfekte, og det gælder også os. Derfor ønsker vi at give jer en indsigt i de små og store tiltag, vi tager.

Design & produktion

Vores produkter og designs er ikke rettet mod kortsigtede trends, men er derimod designet til at kunne bruges på tværs af sæsoner. Dette gør vi for at sikre produkter, der er brugbare året rundt, igen og igen.

Hos IGEN forsøger vi altid at tænke multifunktionalitet ind i vores produkter. Hvis et produkt kan opfylde flere behov på samme tid, har vi nemlig mindsket behovet for endnu et produkt.

Vi sigter altid efter at skabe produkter af genanvendte materialer, når det er muligt. Derfor er vi altid på udkig efter nye materialer og behandlinger, der både er holdbare, ansvarlige og certificerede. I designprocessen forsøger vi derfor altid at afveje vores ønsker om at skabe funktionelle og holdbare produkter, samtidig med at være så ansvarlige i vores produktion som muligt.

Certificeringer på vores produkter er vores sikring for, at en række minimumskrav er opfyldt, og at andre end producenterne selv har tjekket op på forhold omkring økologi, kemi, dyrevelfærd og arbejdsforhold.

IGEN arbejder ikke med læder, skind, pels eller fjer fra dyr. Når vi i stedet skal finde materialer, i erstatning til læder, arbejder vi udelukkende med alternative veganske materialer som f.eks. R-PET. Mere information om materialer kan findes under de respektive produkter.

Hos IGEN laver vi udelukkende unisex-tøj. Dertil går vores størrelser fra XS-XXL. Som en lille virksomhed, er det ikke muligt at indkøbe størrelser og pasforme, som passer til alle kroppe, men vi sigter altid efter at skabe en så inkluderende produktion som muligt. Dog er vi bevidste om, at vores produkter sagtens kan blive mere inkluderende, hvilket vi fortsat vil sigte efter i fremtiden.

Alle vores produktioner produceres efter efterspørgsel. Det betyder, at vi kun producerer de mængder, vores kunder og forhandlere efterspørger, og hvad vi vurderer, at vi kan sælge på igen.dk. Dette gøres i udgangspunkt dialog med kunder og forhandlere, samt data herfra.

Hos IGEN smider vi aldrig defekte eller restvarer væk eller ødelægger dem. Vi tager ansvar for vores produktion og retænker produkterne gennem re- eller upcycling eller sælger dem som lagersalgsvarer.

Alle godkendte vareprøver, som modtages på IGENs kontor, bruges til fotoskydninger og sælges derefter til lagersalg. Dette gælder også alle øvrige brugbare vareprøver. 

Til fotoskydninger af nye produkter, inddrager vi som oftest altid ældre produkter. Dette gør vi for at opmuntre vores kunder til at bruge deres ting igen og igen, også selv om produktet er ikke er nyt længere. Dette gør vi med målsætningen om at kunne forlænge produkters samlede levetid. Det samme gælder på vores sociale medier, hvor vi forsat giver produkter kærlighed, selv om de måske er flere år gamle.

Vi retoucherer ikke billeder på vores hjemmeside eller sociale medier. Derfor fremstår alle modeller og produkter præcis som de ser ud i virkeligheden. Helt perfekte.

IGEN sigter altid efter at en bedre og mere ansvarlig produktion. Derfor ønsker vi i fremtiden forsat at udforske nye innovative materialer og designs, samt at forbedre kvaliteten af vores produkter.

Fragt og håndtering

Vi har pr. 2023 indført 1 års returret. Vores returret på 365 dage er med til at sikre, at ingen ubrugte varer går til spilde. Den giver kunden ekstra tid til at evaluere sit køb, fordi vi forstår, at det produkt, der virkede perfekt for kunden i dag, måske ikke længere er det rigtige om 2 måneder. På den måde bidrager vi sammen til at give produkterne en ny chance og forhindrer spild af ubrugte varer.

IGEN tilbyder ikke gratis retur, da vi ikke ønsker at opfordre til en forbrugeradfærd, hvor køb foretages med hensigten senere at returnere en eller flere varer.

Vi tilbyder altid, hvis muligt, at kunden kan sende eventuelle fejlbehæftede varer til en skrædder eller et renseri på vores regning, inden vi sender dem et nyt produkt.

Hos IGEN ønsker vi at minimere så meget spild relateret til produktemballage som muligt. Derfor undgår vi altid unødig indpakning og stræber altid efter genbrug af emballage. Læs alt om vores emballage her.

Vi sparer altid på fragten, hvor vi kan. Det betyder, at vi som udgangspunkt sender alle forudbestillinger samlet til kunden. Dertil prioriterer vi altid fragt på lastbil, skib eller tog fremfor fly, når det er muligt.

Vi CO2-kompenserer alle vores vareleverancer fra egne produktioner, i samarbejde med CO2-kompenserende fragtselskaber som DSV og UPS.

Samarbejder & velgørenhed

Gennem vores samarbejde med Contribe donerer vi 1% af alle køb til en valgfri velgørenhedsorganisation, som støtter et formål inden for miljømæssig, social eller økonomisk bæredygtighed.

Sammen med Treedom har IGEN plantet 200 kakaotræer i Cameroon med formålet om at reducere CO2-udledning samt at bidrage til forøgelsen af biodiversitet. Alle træer plantes direkte af lokale landmænd og medfører miljømæssige, sociale og økonomiske fordele for lokalsamfundet.

Vi kigger løbende ind i flere givende partnerskaber og projekter, som kan bidrage positivt til vores aftryk samt at styrke vores community.

Udsalgspolitik

IGEN deltager ikke i traditionelle udsalgsdage som Black Friday eller lignende begivenheder. Vi tror på en mere personlig tilgang til udsalg, der fokuserer på kvalitet frem for kvantitet. 

Vi holder i stedet få udsalg årligt for at fejre milepæle med jer, vores kunder og fællesskab. Disse begivenheder inkluderer IGENs fødselsdag, founders’ fødselsdag eller andre specielle lejligheder, der markerer vigtige øjeblikke for vores virksomhed. Vi tror på, at disse udsalg giver os en chance for at dele vores glæde og taknemmelighed til jer ved at give igen. Samtidig ser vi udsalg som en unik mulighed for at gøre vores produkter mere tilgængelige for alle.

Vi benytter ikke gamifications såsom countdowns, rabathjul eller andre lignende mekanismer for at skabe pres eller følelse af hast. Ved produktlanceringer anvender vi ventelister for at indsamle data til fremtidige produktioner og for at give kunder med særlig interesse mulighed for at få adgang til produkterne før alle andre. Disse ventelister er designet til at være en service, ikke et salgspress, og har ikke til formål at skabe hast eller pres på vores kunder.

Vores salg og udsalg skal være ærlige, gennemsigtige og uden skjulte agendaer.

Community & sammenskabelse

Hos IGEN er vores community vigtigt for os, fordi vi tror på, at vi kan opnå betydningsfulde forandringer sammen. Derfor ønsker vi altid at være i øjenhøjde og løbende at være i dialog med jer. Derfor bruger vi IGENs platforme aktivt til ikke blot at inspirere, men også til at invitere vores community med bag om vores produktioner og dagligdagen hos IGEN.

Vi holder løbende communitybaserede events, som f.eks. clean ups og åbent hus arrangementer.

IGEN er et communitydrivin brand. Derfor skabes vores produkter som oftest på baggrund af vores kunders behov og i samskabelse med dem. På den måde sikrer vi, at vores produkter udfylder et reelt behov og derved ikke ender som spild, og lige så vigtigt at vores community får produkter de vil elske igen og igen.

Vi bruger cookies for at forbedre din brugeroplevelse.

Jeg accepterer
×

Mest populære

SHOPPER // BLÅ

249,95 kr

SHOPPER // BRUN

249,95 kr

MINI SHOPPER // BRUN

249,95 kr